Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις arrow Εκπαιδευτική Εσπερίδα
Εκπαιδευτική Εσπερίδα Εκτύπωση E-mail
Η δεύτερη κατά σειρά εκπαιδευτική εσπερίδα για την αειφόρο ανάπτυξη σε προστατευόμενες περιοχές, που διοργανώνει η Αναπτυξιακή Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Απριλίου, στις 6μμ, στο Πολύκεντρο Μοιρών. 
Η εκδήλωση με θέμα «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ MAB /UNESCO» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, ο πλαίσιο του έργου «Διαμόρφωση και υποβολή πρότασης για την ένταξη της περιοχής των Αστερουσίων στο δίκτυο περιοχών MaB/UNESCO». 
 

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο ομότιμος καθηγητής Τμήματος Χημείας/ΕΚΠΑ και πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής ΜΑΒ της UNESCO «Άνθρωπος και Βιόσφαιρα» Μιχαήλ Σκούλλος. 
Ο κ. Σκούλλος θα παρουσιάσει το πρόγραμμα MaB, θ’ αναλύσει πώς λειτουργεί διεθνώς, ενώ παράλληλα θ’ αναφερθεί στους στόχους και τη διαχείριση των περιοχών  MaB, αλλά και στην εμπειρία από την εφαρμογή του στην Ελλάδα. 
Η Εντεταλμένη Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής Περιφέρειας Κρήτης Θεανώ Βρέντζου θα παρουσιάσει  το θέμα “Σχέδιο Ανάπτυξης της περιοχής του Ορεινού όγκου των Αστερουσίων στο πλαίσιο της ένταξης της στο Δίκτυο Περιοχών Άνθρωπος και Βιόσφαιρα της UNESCO”, ενώ το στέλεχος της Αναπτυξιακής Ηρακλείου Εύα Κατσαράκη θα μιλήσει για τις δράσεις της ΑΝΗ για την Ανάπτυξη του Ορεινού Όγκου των Αστερουσίων. 
Ο Βιολόγος Τάσος Δημαλέξης θα προχωρήσει σε γενική παρουσίαση του προς υποβολή φακέλου για την ένταξη της περιοχής  του ορεινού όγκου Αστερουσίων στο πρόγραμμα MaB. Ο Φυσιογνώστης MSc Σύμβουλος για ΠΕ και ΕΑΑ Βασίλης Ψαλλιδάς θ’ αναπτύξει το θέμα: “Περιγραφή περιβαλλοντικών δράσεων συμμετοχικής διαχείρισης για τον ορεινό όγκο Αστερουσίων. Το κοινωνικό κεφάλαιο στην περιοχή: Ποιοι φορείς, ποιες δράσεις, συνέργειες. Ολιστική προσέγγιση Βιοφυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος".
Τέλος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης σε θέματα Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης θα μιλήσει με θέμα «Δίκτυο Μονοπατιών Αστερουσίων. Διαδικασίες Πιστοποίησης και ένταξης στο Δίκτυο Ευρωπαϊκών Ορειβατικών Μονοπατιών». 
Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Ηρακλείου Γιώργος Μαυρογιάννης. 
Η εκδήλωση που απευθύνεται σε στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε συλλογικούς φορείς, διοργανώνεται σε συνεργασία με το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη (MIO- ECSDE). 

 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τ.Π. LEADER 2007-2013 
ΟΡΕΑ ΚΡΗΤΗ
Νήσων Περίπλους
"Νήσων Περίπλους" 
Δίκτυο Αναπτυξιακών Εταιρειών
Νησιωτικής Ελλάδος 
kataggelies.png